maandag 9 augustus 2010

PostHeaderIcon Picknickrit 8/8/2010

Vandaag is JP onze voorrijder ad interim
Het ziet er grijs uit deze morgen maar het is droog en we gaan der een lap op geven.

We vertrekken richtig Meeuwen,Gruitrode en toeren door de mooie Limburgse dorpen.
In Maasmechelen rijden we over de autostrade Nederland binnen en deze blijven we zo een 22km.volgen tot afrit Gronsveld. In Slenaken : Nederlands Limburg nemen we onze eerste koffiepauze waarna we door de bochtige wegen rondtoeren in de Voerstreek.

Tegen de middag word het tijd voor onze picknick en rijden we naar Henri-Chapelle,waar Thieu,Pliloméne,Lizette,Danny en Nicole ons staan op te wachten met lekkere vlaai,verse koffie en thee.We bevinden ons hier op de parking van het Amerikaans kerkhof, opgericht in september 1944 door het Amerikaans leger voor de gesneuvelde soldaten en telt 7.989 witmarmere kruisjes.
Met het uitzicht op het kerkhof onder een miezerige grijze lucht (om in de sfeer te blijven)echt een gezellige plaats om te picknicken ! genieten wij van de lekkere vlaai.

Onder een nog donkerdere hemel vertrekken we om langs Aubel,door het land van Herve richting Visé te rijden waar we onderweg op een serieuze regenbui getrakteerd worden.Een beetje later rijden we Visé binnen en houden we onze namiddagpauze,net op tijd want de hemelsluizen gaan nogmaals open.

Hier zijn er schutterfeesten aan de gang,we zien mensen met prachtige gewaden en we kunnen ook even meegenieten van de plaatselijke fanfare.
Het weer blijft wisselvallig met af en toe wat zon maar ook donkere wolken en we besluiten om naar huis te rijden.

Alles verloopt goed tot Munster Bilzen daar raken we de hele groep kwijt,dus JP stopt langs de kant, we wachten even ,draaien terug want we denken dat ze wel ergens zullen staan wachten,niet dus !
Er zit niks anders op dan maar alleen naar huis te rijden.

Aan de parochiezaal aangekomen zien we dat de groep er niet is en worden we toch wel wat ongerust.Gelukkig komen zij 10 minuten later ook aan.





Eind goed al goed zullen we maar zeggen zeker ?



Met dank aan :
- JP voor het voorrijden en het vervoer.
- Thieu,Plilomene,Lizette,Danny en Nicole voor het verzorgen van de Picknick.


2 reacties:

Anoniem zei

je bent nooit aleen op de wereld we vinden ze altyd terug bedankt wies voor het verslag goed gedaan

Anoniem zei

Bedank ! Het is altijd fijn om te weten dat het verslag ook gelezen word.

Een reactie posten